Nieuws

Voorzitter SAW bezoek nov/dec het weeshuis Arya Dewaker in Suriname

SAW in samenwerking met stichting PRASNE geven de kinderen van Arya Dewaker in Suriname een mooie dag

De voorzitter van SAW bezoekt in december 2018 het weeshuis/kinderhuis Arya Dewaker in Suriname. Hij wil samen met de kinderen iets leuks doen. De leidinggevenden zijn benaderd om bij alle kinderen een enquête te houden wat zij leuk vinden. De uitslag van de enquête is nog niet bekend. Om dit te kunnen bekostigen is door SAW aan alle vrienden en bekenden van SAW gevraagd om te doneren voor deze dag. Stichting Pratinidhi Arya Sabha Nederland (PRASNE) heeft ook gedoneerd. De begroting is nog niet behaald. Wilt u doneren voor dit project? Wordt vervolgd.

2018 Bouwen van een polikliniek in India .

1 augustus 2918: SAW is gesprekken aan het voeren in Guyana, Nepal en India. Er moet een polikliniek gebouwd worden in een arme wijk specifiek gericht op vrouwenziektes en kinderen. Na de gesprekken zal er een keuze worden gemaakt.

1 september 2019: Na gesprekken in India in maart 2019 met de organisatie Purushotama Ralhan Trust is besloten in samenwerking met deze organisatie in het dorpje Padampur in het district Orissa een polikliniek te realiseren. Purushotama Ralhan Trust is eigenaar van het stuk grond en er is besloten hier de polikliniek te laten bouwen. De begroting bedraagt € 27.000,00. Er is al een bouwtekening gemaakt. De volgende stap is fondswerving in Nederland. Wordt vervolgd.

Bezoeken

De schoolkinderen in Orissa in India

In april 2018 heeft de voorzitter van SAW een inspectie uitgevoerd bij de projecten in India. Bij het laatste bezoek waren de douche ruimtes bij de jongens Gurukul/school niet af. Verder is het interessant om te weten of de gebouwen goed worden onderhouden en gebruikt worden voor de doeleinden waarvoor het is gebouwd.

De lessen aan de kindjes
De voorzitter van SAW heeft de kinderen getrakteerd
De lunch was lekker
Er wordt gebeden
De praktijkruimte wordt goed gebruikt. Op de achtergrond de eetzaal door SAW gebouwd
Deze jongens gurukul/school heeft nog geen geschikte keuken. Er wordt op hout gekookt
De douche ruimte in de jongens gurukul/school is afgebouw en wordt nu goed gebruikt
Ook in de jongens gurukul/school wordt getrakteerd
door de familie die met de voorzitter van SAW waren meegegaan