2011 SAW bouwt toiletten, douches en een praktijkruimte in Orissa

De jongens gurukul in Orissa was intussen uitgebreid. Er zijn rond 90 kinderen in deze gurukul. In 2007 had SAW al 60 bedden gedoneerd. Dit was helaas niet voldoende. Een derde van de kinderen sliepen op een betonnen vloer. De jongens gurukul had ook behoefte aan een multifunctionele praktijkruimte waar Havan kon worden gedaan, meditatie lessen kon worden gegeven, de dorpsbewoners konden worden ontvangen voor voorlichting e.d. De kinderen van deze jongensschool hadden geen toiletten en douches. Achter de gurukul is er een bos. Hier werd de behoefte gedaan. Pita Rewti en zijn kinderen hebben het bovenstaande project opgepakt en hebben dit project gefinancierd. SAW heeft opnieuw 50 bedden met matrassen en dekens opnieuw gedoneerd. Een gedeelte van de bedden worden in de meisjes gurukul gebruikt. De praktijkruimte is gebouwd. Er zijn ook 12 toiletten en doucheruimtes gebouwd. De voorzitter van SAW was in 2011 samen met zijn gezin bij de openingsceremonie aanwezig. Dezelfde dag was er een “open huis”. Veel dorpsbewoners waren aanwezig. Ook zijn die dag 14 nieuwe weeskinderen opgenomen. De toiletten, douches, eetzaal en de praktijkruimte zijn meteen geïnspecteerd. De douches moesten nog worden afgebouwd. Project bedrag € 35.000,00. Dit project is in samenwerking met NCDO uitgevoerd.

Nieuwe weeskinderen zijn opgenomen. De ceremonie
Er zijn 14 nieuwe weeskinderen opgenomen. De ceremonie
De voorzitter en zijn gezien doen mee met de ceremonie
Die dag was er een open dag. Veel dorpsbewoners zijn gekomen.
Ook de dorpsbewoners ondersteunen dit project. Hier zal ook voorlichting over allerlei zaken aan de dorpsbewoners worden gegeven.
De hele groep gaat voor inspectie naar de eetzaal die door moeder Rewti Gobardhan is gebouwd. Inmiddels is de eetzaal helemaal afgebouwd.
Ceremonie in de eetzaal door de familie van de voorzitter
Mata Rewti-Gobardhan
Na de cereminie werd door iedereen lekker gegeten.
Ook alle dorpsbewoners werden getrakteerd op een maaltijd
De nagerecht was Gulab Jamun
De voorzitter van SAW deelt alle lekkernijen persoonlijk uit
Pita Rewti heeft de praktijkruimte, toiletten en de douches gedoneerd
Inspectie van de toiletten
De doucheruimte was nog niet af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *